The articles and opinions on the TEPAV website are solely those of the authors and do not represent the official views of TEPAV.
© TEPAV, all rights reserved unless otherwise stated.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Campus, Section 2, 06560 Söğütözü-Ankara
Phone: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV is a non-profit, non-partisan research institution that contributes to the policy design process through data-driven analysis, adhering to academic ethics and quality without compromise.
TEPAV Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) ile 1-29 Şubat 2024 döneminde aylık gıda enflasyon oranı %7,02 olarak hesaplandı. Altı aylık birikimli gıda enflasyonu ise TEGE’de %38,51 ile TÜFE-Gıda’nın 7,73 puan üzerinde ölçüldü.
Şubat ayında fiyatlarında en fazla düşüş olan gıda ürünleri kabak, kuru soğan ve roka gibi sebzeler ile konserve salça ve balık gibi işlenmiş ürünler olurken dereotu, patlıcan, sivri biber ile kırmızı et ürünlerinde bir önceki aya göre yüksek fiyat artışları yaşandı.
Diğer kuruluşlar tarafından Şubat ayı gıda enflasyon oranları %4,33 (CEFIS) ile %8,25 (TÜİK) aralığında ölçüldü. TÜRK-İŞ, TÜFE-Gıda ve TEGE aylık gıda enflasyon oranlarında artış öngörürken, diğer ölçümler düşüş gösterdi. En yüksek altı aylık gıda enflasyonu %54,29 ile ENAG-Gıda ile ölçülürken en düşük oran %26,62 ile CEFIS tarafından paylaşıldı.
Bültene buradan ulaşabilirsiniz.