TEPAV web sitesinde yer alan yazılar ve görüşler tamamen yazarlarına aittir. TEPAV'ın resmi görüşü değildir.
© TEPAV, aksi belirtilmedikçe her hakkı saklıdır.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Yerleşkesi 2. Kısım 06560 Söğütözü-Ankara
Telefon: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV veriye dayalı analiz yaparak politika tasarım sürecine katkı sağlayan, akademik etik ve kaliteden ödün vermeyen, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir araştırma kuruluşudur.
TEPAV Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) ile 1-29 Şubat 2024 döneminde aylık gıda enflasyon oranı %7,02 olarak hesaplandı. Altı aylık birikimli gıda enflasyonu ise TEGE’de %38,51 ile TÜFE-Gıda’nın 7,73 puan üzerinde ölçüldü.
Şubat ayında fiyatlarında en fazla düşüş olan gıda ürünleri kabak, kuru soğan ve roka gibi sebzeler ile konserve salça ve balık gibi işlenmiş ürünler olurken dereotu, patlıcan, sivri biber ile kırmızı et ürünlerinde bir önceki aya göre yüksek fiyat artışları yaşandı.
Diğer kuruluşlar tarafından Şubat ayı gıda enflasyon oranları %4,33 (CEFIS) ile %8,25 (TÜİK) aralığında ölçüldü. TÜRK-İŞ, TÜFE-Gıda ve TEGE aylık gıda enflasyon oranlarında artış öngörürken, diğer ölçümler düşüş gösterdi. En yüksek altı aylık gıda enflasyonu %54,29 ile ENAG-Gıda ile ölçülürken en düşük oran %26,62 ile CEFIS tarafından paylaşıldı.
Bültene buradan ulaşabilirsiniz.
22/11/2024
20/11/2024
20/11/2024
19/11/2024
19/11/2024