ProjectsResearchersWorking Paper Series
TEPAV bünyesinde Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü kuruldu
TEPAV bünyesinde Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü kuruldu
Publication Date:03/10/2020

TEPAV OAS Direktörlüğü görevine Prof. Dr. Hilmi Demir getirildi.


 

Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve kültürel bakımdan kadimden bu yana yoğun ilişkilerinin bulunduğu Ortadoğu ve Orta Asya bölgeleri stratejik önemini artırarak sürdürmektedir. Ülkemiz için, anılan bölgelerdeki imkanların ve risklerin yetkin bir şekilde tespiti ve işbirliklerinin tesisi hayati önem taşımaktadır. TEPAV, Ortadoğu ve Orta Asya’daki gelişmeleri yakından takip etmek, Türkiye’nin bu bölgelerdeki ülkelerle ilişkilerine katkı sunmak için Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü (TEPAV OAS) adıyla yeni bir enstitü kurma kararı almış ve TEPAV OAS Direktörlüğü görevine de Prof. Dr. Hilmi Demir getirilmiştir.

Enstitümüzün çalışma alanları Ortadoğu ve Orta Asya konusunda uluslararası ilişkiler, ekonomi, sosyoloji, güvenlik, terör, radikalleşme ve din gibi konularda araştırma yapmak, çalıştay ve konferanslar düzenlemek, bölgesel işbirliğini artıracak akademik faaliyetler yürütmek olacaktır. TEPAV OAS, Orta Asya ve Ortadoğu konusunda saha araştırmaları ile Türkiye’nin bölgesel politikalarına, bölgesel güvenliğin ve işbirliğinin sağlanmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Share:
tepav

The articles and opinions on the TEPAV website are solely those of the authors and do not represent the official views of TEPAV.

© TEPAV, all rights reserved unless otherwise stated.

Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Campus, Section 2, 06560 Söğütözü-Ankara

Phone: +90 312 292 5500

Fax: +90 312 292 5555

tepav@tepav.org.tr / tepav.org.tr

TEPAV is a non-profit, non-partisan research institution that contributes to the policy design process through data-driven analysis, adhering to academic ethics and quality without compromise.