TEPAV web sitesinde yer alan yazılar ve görüşler tamamen yazarlarına aittir. TEPAV'ın resmi görüşü değildir.
© TEPAV, aksi belirtilmedikçe her hakkı saklıdır.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Yerleşkesi 2. Kısım 06560 Söğütözü-Ankara
Telefon: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV veriye dayalı analiz yaparak politika tasarım sürecine katkı sağlayan, akademik etik ve kaliteden ödün vermeyen, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir araştırma kuruluşudur.
TEPAV Girişimcilik Politikaları Konferansı’na katılan Ortmans, sermayeden çok network kurmanın ve denemekten vazgeçmemenin girişimcinin başarısını artırdığını söyledi.
ANKARA – TEPAV Girişimcilik Politikaları Konferansı’nın ikincisini 21 Kasım 2013 Perşembe günü düzenledi. Konferansa Kauffman Foundation Küresel Girişimcilik Haftası Başkanı Jonathan Ortmans konuk oldu.
Konferansın açılışında konuşan TEPAV Direktörü Güven Sak, Türkiye’de başarılı girişimlerin yeterince kutlanmadığından bahsederken, TEPAV’ın koordine ettiği “Türkiye 100” projesi ile bu açığı kapatmaya çalıştıklarını ve projeyi sürdürerek bundan sonra da başarılı girişimcileri belirlemenin yanında onların hikayelerini de yazmak istediklerini söyledi.
Burs ve fon yerine teknik yardımları önerdi
Kauffman Foundation Küresel Girişimcilik Haftası Başkanı Jonathan Ortmans da düzenlenen bu hafta çerçevesinde 140 ülkede pek çok faaliyet ile girişimciliğin kutlandığını ve girişimcilerin bir platform altında biraraya getirildiğini ifade etti. Ortmans, yaygın kanının aksine sermayenin girişimcilikte ön şart olmadığını, bunun yerine iyi bir ekip ve network ile “ayakları yere basan” bilimsel bir altyapının daha çok önem taşıdığını belirtti. ABD'deki yeni şirketlerin sadece yüzde 1'inin yeterli sermayeye sahip olduğunu ifade eden Ortmans, başarı veya başarısızlıktan daha önemli olanın ise denemek olduğunu vurguladı. Jonathan Ortmans, girişimcilik konusunda burs vererek ya da fonlama gerçekleştirilerek problemlerin çözüleceği yönünde yanlış bir algı bulunduğunu, çözümün girişimcileri destekleyen ekosistemlerde verilecek teknik yardımlarda olduğunu ifade etti.
Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 109 ülkede gerçekleştirdikleri anket hakkında da bilgi veren Ortmans, ankette girişimcilik ekosisteminde Avustralya ve Okyanusya ile Kuzey Amerika’nın belirgin biçimde pozitif; Latin Amerika, Karayipler ve Doğu Avrupa’nın ise negatif görünüm sergilediğini söyledi.
Konferans, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Genel Sekreteri Mete Çakmakçı’nın yönetiminde yapılan panelle devam etti. Türkiye’de ve dünyada girişimciliğin tartışıldığı panelde konuşmacılar; TEPAV Direktörü Güven Sak, Kauffman Foundation Küresel Girişimcilik Haftası Başkanı Jonathan Ortmans, Dünya Bankası İktisatçısı Jose Reis ile Viveka – Garaj Program Yöneticisi Ece İdil Kasap oldu. Katılımcılardan soru ve katkıların alınmasıyla konferans sona erdi.
Ortmans’ın sunumuna aşağıdan, Türkiye temaslarını da içeren Küresel Girişimcilik Haftası blog’una ise buradan ulaşabilirsiniz.
Ortman'ın sunumunu TEPAV'ın Videolar bölümünden izlemek de mümkün: http://www.tepav.org.tr/en/video
25/10/2024
25/10/2024
25/10/2024
16/10/2024
15/10/2024