Türkiye kimya sanayiinde faaliyet gösteren firmalara uygulanacak olan ankette kullanılacak soruların tasarlanması amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya, projenin yerli ve yabancı ortakları ile paydaş kurum temsilcileri katıldı.
ANKARA- Avrupa Birliği ile Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Programı çerçevesinde AB tarafından finanse edilen ve TEPAV tarafından yürütülmekte olan ''REACH Tüzüğü'nün Türkiye Kimya Sanayiine Ekonomik Etkisinin Değerlendirilmesi Projesi(ERCIT)'' kapsamında 21-22 Ocak 2009 tarihlerinde bir çalıştay gerçekleştirildi.
Çalıştay, REACH Tüzüğü'nün ekonomik etki değerlendirmesini yapmak üzere paydaş kurum ve kuruluşların, yerli ve yabancı ortakların katkı ve deneyimlerinden de faydalanarak kimya sanayiinde faaliyet gösteren firmalara uygulanacak ankette kullanılacak metodolojiyi belirlemek, örneklem seçimi için veri paylaşım mekanizmasını geliştirmek ve anket sorularını tasarlamak amacıyla düzenlendi.
Çalıştayın ilk gününde, öncelikle projenin amacı ve mevcut durumu ele alındı. Proje Koordinatörü Sibel Güven'in açılış konuşmasının ardından, yabancı ortaklar REACH ile ilgili deneyimleri ve yaptıkları çalışmaları paylaşan sunumlar yaptılar. Çalıştayın ilk gününde ayrıca, anket çalışması kapsamında uygulanabilecek alternatif örneklem yöntemleri açıklanarak, bu yöntemlerin olumlu ve olumsuz yanları tartışıldı, saha çalışmalarının kapsam ve yöntemleri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu, taslak anket soruları üzerinden gidilerek görüşler alındı ve sorulara son halinin verilmesi üzerine çalışıldı.
Çalıştay, 21 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirilen oturumun değerlendirilmesi ve anket sorularına son halinin verilmesi amacıyla, proje ekibi ve yabancı ortakların katılımı ile 22 Ocak 2009 tarihinde de devam etti. Çalıştayın 2. gününde 21 Ocak 2009 tarihinde tüm paydaş ve ortak kurumlar ile üzerinde durulan konular dikkate alınarak, anket soruları tekrar gözden geçirildi.