ProjelerAraştırmacılarTartışma Tebliğleri
TEPAV Suriye Sermayeli Şirketler Bülteni - Şubat 2019
TEPAV Suriye Sermayeli Şirketler Bülteni - Şubat 2019
Yayın Tarihi:24/03/2019

TEPAV Suriye Sermayeli Şirketler Bülteni 15. sayısı yayımlandı.


 

 

 

Şubat 2019’da bir önceki yıla kıyasla Suriye ortak sermayeli şirket sayısı yüzde 43, Suriye ortak sermayesi yüzde 12 azaldı

Şubat 2019’da Suriye ortak sermayeli 71 şirket kurulmuş olup, Suriye ortaklı şirketlerin toplam Suriye ortak sermayesi 13 milyon TL’dir. Şubat 2019’da Suriye ortak sermayeli kurulan şirket sayısı, Şubat 2018’e göre yüzde 42,7; Suriye ortak sermayesi ise yüzde 12 azaldı. Ocak 2019’a göre kıyaslandığında ise Suriye ortak sermayeli kurulan şirket sayısı yüzde 20,2; Suriye ortak sermayesi yüzde 5 azalış gösterdi.

Yabancı ortak sermayeli kurulan şirketlerin yüzde 7’si Suriye ortaklı

Şubat 2019’da yabancı ortak sermayeli kurulan 1.035 şirketin, 71’i (yüzde 6,9) Suriye ortak sermayeli olup yabancı ortak sermayesinin yüzde 4,7’sini oluşturmaktadır.

Şubat 2019 itibariyle Suriye ortak sermayeli kurulan şirket sayısının en yüksek olduğu illerin başında İstanbul gelmektedir. İstanbul’u; Mersin, Hatay ve Adana takip etmektedir. Suriye ortak sermayesi dikkate alındığında ise İstanbul ilk sırada yer almaktadır.

 

Yüksek çözünürlüklü infografik için tıklayınız.

Bültene erişmek için tıklayınız.

Paylaş:
tepav

TEPAV web sitesinde yer alan yazılar ve görüşler tamamen yazarlarına aittir. TEPAV'ın resmi görüşü değildir.

© TEPAV, aksi belirtilmedikçe her hakkı saklıdır.

Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Yerleşkesi 2. Kısım 06560 Söğütözü-Ankara

Telefon: +90 312 292 5500

Fax: +90 312 292 5555

tepav@tepav.org.tr / tepav.org.tr

TEPAV veriye dayalı analiz yaparak politika tasarım sürecine katkı sağlayan, akademik etik ve kaliteden ödün vermeyen, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir araştırma kuruluşudur.