TEPAV web sitesinde yer alan yazılar ve görüşler tamamen yazarlarına aittir. TEPAV'ın resmi görüşü değildir.
© TEPAV, aksi belirtilmedikçe her hakkı saklıdır.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Yerleşkesi 2. Kısım 06560 Söğütözü-Ankara
Telefon: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV veriye dayalı analiz yaparak politika tasarım sürecine katkı sağlayan, akademik etik ve kaliteden ödün vermeyen, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir araştırma kuruluşudur.
ABD’de faaliyet gösteren Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nden Dr. Stephen Flanagan, TEPAV’da düzenlenen toplantıda Türkiye-Rusya-İran ilişkilerini değerlendirdi.
ANKARA - Uluslararası ilişkiler alanında faaliyet gösteren Washington merkezli düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (Center for Strategic and International Studies - CSIS)’nden Dr. Stephen J. Flanagan, 17 Kasım 2011 Perşembe günü okyanus ötesinden Türkiye-Rusya-İran ilişkilerinin nasıl gözüktüğüne ilişkin bir konuşma yaptı.
Flanagan, TEPAV’da gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında, “Hazar Bölgesi ve Karadeniz’de Değişen Dinamikler” başlığı altında bölgede öne çıkan ülkeler olan Türkiye, Rusya ve İran arasındaki ilişkileri değerlendirdi.
Bir üçgeni anımsatan birbiriyle bağlantılı ilişki ağına işaret eden Flanagan, son yıllarda değişen politikalar çerçevesinde Türkiye ile Rusya ve İran arasında özellikle ticaret ve ekonomide artan ilişkilere vurgu yaptı. Gelinen noktada bu ülkeler arasındaki ilişkilerde çatışmadan çok rekabetin öne çıktığı bir ortamdan bahseden Flanagan, CSIS tarafından bu alanda yürütülen bir projeyi de katılımcılarla paylaştı. Flanagan, projenin Türkiye, İran ve Rusya arasındaki ilişkiye odaklandığını; bu ülkeler arasında güvenlikten enerjiye, ekonomiden politikaya derinleşen bağların bölgedeki dinamikleri değiştirdiğini aktardı.
Bölgede istikrar için bu ülkelerin birbirine ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Flanagan, sunumunun ardından toplantıya katılan diplomasi, sivil toplum ve basın sektöründen temsilcilerin konuya ilişkin katkılarını aldı.
14/01/2025
06/01/2025
02/01/2025
31/12/2024
30/12/2024