TEPAV web sitesinde yer alan yazılar ve görüşler tamamen yazarlarına aittir. TEPAV'ın resmi görüşü değildir.
© TEPAV, aksi belirtilmedikçe her hakkı saklıdır.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Yerleşkesi 2. Kısım 06560 Söğütözü-Ankara
Telefon: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV veriye dayalı analiz yaparak politika tasarım sürecine katkı sağlayan, akademik etik ve kaliteden ödün vermeyen, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir araştırma kuruluşudur.
Program Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine yönelik sivil toplum faaliyetlerini desteklemek için geliştirildi
Türkiye ve Ermenistan’dan sekiz sivil toplum kuruluşunun, Avrupa Birliği’nin İstikrar Aracı desteği ile hayata geçireceği Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı başladı.
Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine yönelik sivil toplum faaliyetlerini desteklemek için geliştirilen program, iki ülke halkı arasındaki temasların artırılması, iş dünyası arasında bağların güçlendirilmesi, eğitim ve kültür faaliyetlerinin teşvik edilmesi ile her iki toplumda tarafsız bilgiye erişimin kolaylaştırılmasını hedefliyor.
Ocak 2014’te başlayan ve 18 ay boyunca devam edecek olan program, Türkiye’den Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Anadolu Kültür, Helsinki Yurttaşlar Derneği (hYd) ve Hrant Dink Vakfı; Ermenistan’dan Civilitas Foundation (CF), Eurasia Partnership Foundation (EPF), Public Journalism Club (PJC), Regional Studies Center (RSC)’ın çeşitli faaliyetlerini kapsıyor.
Programda, iki ülke halklarının birbirlerini daha iyi anlayabilmesine katkı sağlamak için televizyon programları ve yurttaş gazeteciliği gibi çalışmalar yürütülecek. Ayrıca gençler, öğretmenler, sanatçılar, mimarlar ve girişimcilerin sınır ötesi buluşmaları ve işbirliklerini destekleyici atölye, eğitim, değişim programı, burslar ve seyahat destek fonu gibi olanaklar da sağlanacak. Ekonomi ve ticaret alanındaki fırsatlar üzerine araştırmalar, toplumda tanınmış isimlerle söyleşiler ve fikir alışverişleri de program kapsamında yer alıyor.
TEPAV program kapsamında iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine ve girişimcilerin ortak iş geliştirmelerine yönelik faaliyetler organize edecek.
Hibe Duyurusu
Programın en önemli önceliklerinden biri kapsayıcılık; program diyalog sürecine yeni aktörlerin katılımını teşvik etmeyi ve desteklemeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, Konsorsiyum, Türkiye ve Ermenistan’dan Konsorsiyum üyeleri dışındaki birey ve sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla bir Hibe Programı oluşturdu. Hibe Programı, her iki ülkeden birey ve kuruluşları, Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı'nın genel hedefine katkı sağlayacak ve çarpan etkisi yaratacak proje fikirlerini sunmaya ve hayata geçirmeye davet ediyor
Toplam bütçesi 200.000 Avro olan Hibe Programı, yaklaşık 20 farklı proje teklifine 5.000 ila 30.000 Avro arasında bir hibe desteği sunmayı hedefliyor.
Hibe Programı, her iki ülkeden Konsorsiyum üyeleri dışındaki birey ve sivil toplum kuruluşlarının başvurularına açık olacak. Kâr amacı güden kuruluşlar da Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı genel hedefine katkı sağlamak koşuluyla, kâr amacı gütmeyen faaliyetlerini gerçekleştirmek için Hibe Programı'ndan yararlanabilecek. Ermenistan ya da Türkiye’de tüzel kişiliği olan kuruluşlar, Ermenistan ve Türkiye vatandaşları, Ermenistan ve Türkiye’de resmi ikameti olan bireyler Hibe Programı'na başvurabilecekler. Başvurular, Konsorsiyumda yer alan bütün kuruluşların belirleyeceği temsilcilerden oluşan bir Seçim Kurulu tarafından aşağıda belirtilen seçim kriterleri dikkate alınarak değerlendirilecek.
2 Haziran 2014 tarihine kadar yapılan başvurularla ilgili değerlendirme sonuçları Haziran 2014 içerisinde açıklanacak. Bu dönem başvurusu yapılan projeler, Temmuz 2014’ten itibaren 30 Nisan 2015 tarihine kadar faaliyetlerini hibe desteği ile gerçekleştirebilecek.
15 Eylül 2014 tarihine kadar yapılan başvurularla ilgili değerlendirme sonuçları Ekim 2014 içerisinde açıklanacaktır. Bu dönem başvurusu yapılan projeler, Kasım 2014’ten itibaren 30 Nisan 2015 tarihine kadar faaliyetlerini hibe desteği ile gerçekleştirebilecek.
Başvurular İngilizce olarak aşağıda belirtilen formlar kullanılarak yapılmalıdır.
Başvuru belgelerine aşağıdaki adresten ulaşmak mümkündür.
Ermenistan’dan başvuru yapacak birey ve kuruluşlar, başvurularını elektronik olarak Eurasia Partnership Foundation grants@epfound.am adresine iletecektir.
Türkiye’den başvuru yapacak birey ve kuruluşlar, başvurularını elektronik olarak Hrant Dink Vakfı grants@hrantdink.org adresine iletecektir.
Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.
14/01/2025
06/01/2025
02/01/2025
31/12/2024
30/12/2024