logo tobb logo tobbetu

Silikon Vadisi, Almanya, Türkiye ve Ermenistan’dan Melek Yatırımcılar, Erivan’da buluşuyor! 2014 yılında Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci kapsamında, Avrupa Birliği Fonuyla, TEPAV ve PJC tarafından başlatılan ve başarıyla yürütülen Türkiye-Ermenistan Girişimcilik Programı’nın altıncı ayağı 2-3 Mayıs’ta Ermenistan’da gerçekleşecek.
Haber resmi
28/04/2017 - Okunma sayısı: 3084

Programın bu aşamasında Girişimcilik Ekosisteminin en önemli paydaşlarından olan Yatırımcı ve Melek Yatırımcılar Ermenistan’da bir araya gelecek. Özellikle, Ermenistan’da sürdürülebilir ve sağlıklı bir melek yatırımcılık ağı oluşturulmasının ilk tohumlarının atılacağı program Silikon Vadisi merkezli Dünya’nın ilk yatırımcı hızlandırıcı programı olan Angel Labs’in destekleriyle gerçekleştirilecek. Program aynı zamanda ilk Türkiye-Ermenistan Yatırımcı Günü olma özelliğini taşıyacak.

Program kapsamında; Silikon Vadisi, Almanya ve Türkiye’den risk sermayesi yatırımcıları, melek yatırımcılarının oluşturduğu yatırımcı delegasyonu Ermenistan’daki potansiyel melek yatırımcı adayları ile buluşturulacak. Melek yatırımcılık alanında iyi uygulama örnekleri ve yöntemlerinin paylaşılacağı, bağlantıların kurulacağı programa, Angel Labs Direktörü Tugce Ergul, Almanya NFQ Capital’ın kurucu ortaklarından Harald Braunstein, Delivery Hero’dan Alana Tung, Frankfurt HR Ventures Yatırım Direktörü Ertan Can, Avrupa Yatırım Fonu’nun Türkiye’deki Yatırım Danışmanı Duygu Öktem’nin yanı sıra Forbes Muhabiri Monty Mannford ve Ermenistan’dan melek yatırımcı adayları, başarılı iş adamları ve girişimciler katılacak.

Etkinlik kapsamında BİT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) sektörünün Ermenistan ve Türkiye’deki temsilcileri, BİT ve startup ekosistemlerinin yatırım olasılıkları ile ilgili konuşmalarını gerçekleştirecekler.  Katılımcılar etkinlikte yatırım bağlantıları, melek yatırımcılığın dinamikleri ve Avrupa ve Amerika’nın yasal koşulları gibi birçok farklı konuda bilgi edinebilecekler.

Ermenistan - Türkiye Yatırımcı Günü, Ermenistan'daki Melek Yatırımcıların kurumsallaşmasını teşvik etmek, girişimcilik ekosistemini desteklemek, girişimcileri Melek Yatırımcılar ile bir araya getirmek ve yatırımcılarla girişimlerin karlı ve uzun soluklu ilişkiler kurmalarına yardım etmek açısından benzersiz bir fırsat ve etkinlik olacak.

Türkiye Ermenistan Girişimcilik Programı, Avrupa Birliği fonu ile, Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında gerçekleşmektedir.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler