logo tobb logo tobbetu

TEPAV’da GARAJ YAP’ın Demo Günü … Girişimci adayları akademisyen, mentor, IT uzmanları ve deneyimli girişimcilerden oluşan 15 kişilik profesyonel bir jürinin karşısına çıktılar  
Haber resmi
14/10/2015 - Okunma sayısı: 965

 

ANKARA-  TEPAV, TOBB-ETÜ, Viveka ve Garaj Girişimcilik Merkezi tarafından yürütülen GARAJ YAP (Yenilikçi Anadolu Projesi) ’ın ilk dönem Demo Günü 6 Ekim 2015’de TEPAV’da gerçekleştirildi.

GARAJ YAP kapsamında Ağustos 2015’de  Ankara, Diyarbakır, Tekirdağ, Edirne, Samsun, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Kırıkkale olmak üzere toplamda 11 il ziyaret edilerek tanıtım toplantıları yapıldı. Tanıtım toplantılarının ardından il il alınan başvurular doğrultusundan girişimci adaylarına temel girişimcilik, proje fizibilite-doğrulama, müşteri-iş modeli doğrulama ve iş modeli oluşturma konularında yerinde ve online eğitimler verildi. Eğitim ve mentorluk hizmetlerinden 104 girişimci faydalandı.

Girişimci adayları Eylül ayı boyunca devam eden eğitimlerinin ardından, 6 Ekim Salı günü TEPAV’da düzenlenen 3 ayrı oturumla akademisyen, mentor, IT uzmanları ve deneyimli girişimcilerden oluşan 15 kişilik profesyonel bir jürinin karşısına çıktılar. Toplamda 49 girişimci adayının sunumları jüri tarafından detaylı olarak değerlendirildi. Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Erzurum, Kahramanmaraş, Kayseri, Samsun ve Mersin’in illerinden 30 proje bir sonraki aşamaya geçme hakkı kazandı.

Programın devamında, bu 30 proje TÜBİTAK tarafından Kasım 2015'de sunuma çağrılacak. Ocak 2016’da ise 150.000 TL hibenin verileceği projeler açıklanacak.

BİGG GARAJ YAP

Bireysel genç girişimciler, BİGG GARAJ YAP sayesinde 14 ilde (Adana, Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kilis, Mersin, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ) TÜBİTAK 1512 ön başvurularını gerçekleştirebilecek, işlerini kurmak için ihtiyaçları olan mentorluk, eğitim ve yatırımı elde etme imkanı kazanabilecek ve TÜBİTAK’ın girişimcilere yönelik 150.000TL’lik hibe desteğinden faydalanabilecekler. Ticaret ve Sanayi Odaları ve Borsalar ile üniversiteler, teknoloji transfer ofisleri ve teknoparklar ile Türkiye genelinde Amgen, Arvento, Garanti, General Electric, IBM, Intel, Istanbul Startup Angels, Koton, Monitise, Revo Capital, Reysaş, Smarts United, Unido, 212, 3TS’yi içeren destek ağına ulaşabilecekler.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler