logo tobb logo tobbetu

TEPAV/Sak :” Geleceğe Odaklanma Zamanı Geldi” Güven Sak, Kalkınma Bakanlığı KAM’da  “Dönüşüm Programları ve Türkiye’nin Gelecek Gündemi” başlıklı bir sunum yaptı.  
Haber resmi
05/05/2015 - Okunma sayısı: 1004

 

ANKARA- TEPAV Direktörü Güven Sak, Kalkınma Bakanlığı KAM (Kalkınma Araştırmaları Merkezi)’da “Dönüşüm Programları ve Türkiye’nin Gelecek Gündemi” başlıklı bir sunum yaptı. Sak sunumunda bugünü tartışmayı bırakıp geleceğe odaklanma zamanının geldiğini söyledi.

Kalkınma Bakanlığı’nda 28 Nisan 2015 tarihinde yapılan toplantıya Bakanlık uzmanlarının yanı sıra, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve KAM Başkanı Emin Sadık Aydın da katıldı. Güven Sak, yaptığı sunumda bugünü tartışmayı bırakıp geleceğe odaklanma zamanının artık geldiğini, önümüzdeki dönemde nasıl bir Türkiye ekonomisi istediğimiz üzerine düşünmemiz gerektiğini belirtti. 10. Kalkınma Planı ve Dönüşüm Programlarının iyi bir çerçeve sunduğu fakat üzerinde durulması gereken üç husus olduğunun altını çizen Sak, şöyle devam etti:

“ 1. Dönüşüm programlarını hareketlendirebilmek için farklı sektörlerde işlerin yapılış biçimini değiştiren ve verimlilik artışlarına neden olan yeni teknoloji platformları etrafında bir araç setine ihtiyaç vardır. Artık inovasyon konuşmaktan inovasyon yapmaya geçelim. Biyoteknoloji, nanoteknoloji ve bilgi işlem teknolojileri odağının somutlanması gerekir. Bunun için teknik ve idari kapasiteye sahip akıllı bir devlete ihtiyaç vardır.

2. Türkiye’nin ilçe bazlı bir yeni büyüme stratejisi çerçevesine ihtiyacı vardır. Teknoloji ve proje seçmeye karar verenin mekan seçmekten de korkmaması gerekir. Eşitlikçi tercih dönemi artık bitti.

3- Büyümenin volatilitesini azaltacak bir makro yönetim anlayışına ihtiyaç vardır. Bu büyüme volatilitesi ile teknolojik sıçrama olmaz.”

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler