logo tobb logo tobbetu

TEPAV’ın da Katkı Sunduğu Abu Dabi Süreci Tamamlandı Süreç kapsamında Afganistan ekonomisinin dönüşümü üzerine dört istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Haber resmi
11/06/2014 - Okunma sayısı: 1840

Brüksel merkezli EastWest Institute (EWI)’un Abu Dabi ve Almanya hükümetlerinin finansmanıyla yürüttüğü Abu Dabi Süreci (Abu Dhabi Process) tamamlandı. Süreç kapsamında Afganistan ekonomisinin dönüşümü üzerine dört istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantılar 2013 yılında İstanbul, İslamabat ve Yeni Delhi’de yapıldı. İstanbul’da  altyapı, İslamabad’da enerji ticareti, Yeni Delhi’de yatırım konuları görüşüldü.  2014 yılında Berlin’de yapılan son toplantıda ise sürecin bir değerlendirmesi yapılarak sonraki faaliyetler kararlaştırıldı.

İstişare toplantılarına TEPAV adına Ekonomi Politikaları Analisti Ozan Acar katıldı.

İstişare toplantılarının çıktılarının toplandığı “Afganistan’ı Yeniden Bağlamak: 2014 Sonrasında Bölgesel Ekonomik Güvenlik - Afghanistan Reconnected: Regional Economic Security Beyond 2014” başlıklı raporda Acar’ın “Afganistan ve Pakistan’da Özel Sektörün Gelişimi - Private Sector Development in Afghanistan and Pakistan”  başlıklı değerlendirmesi de yeraldı.

"Afghanistan Reconnected: Regional Economic Security Beyond 2014" başlıklı rapora ulaşmak için tıklayınız.

Ozan Acar'ın "Private Sector Development in Afghanistan and Pakistan" başlıklı notu için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler