logo tobb logo tobbetu

Garaj’da IBM Küresel Girişimcilik Programı… IBM, Küresel Girişimcilik Gününde Ankaralı Şirketlerle Buluştu
Haber resmi
19/02/2014 - Okunma sayısı: 1864 ANKARA-  Garaj’da 19 Şubat’ta  düzenlenen “Küresel Girişimcilik Programı”nda IBM Ankaralı şirketlerle biraraya geldi.

Küresel Girişimcilik Gününde düzenlenen etkinlikte  IBM Türk, Türkiye’deki girişimcilerin çalışmalarını yenilikçi ve küresel oyuncu olarak sürdürmeleri için önem taşıyan konuları gündeme taşıdı. Girişimcileri IBM’in iş ortakları, yatırımcılar, akademisyenler, öğrenciler, teknik danışmanlar ve endüstri uzmanlarından oluşan ekosistemiyle buluşturdu.

IBM Ekosistem Geliştirme Bölüm Müdürü Jale Akyel toplantıda yaptığı konuşmada IBM’in Türkiye’de ve dünyada sunduğu işbirliği modellerini, kuluçka merkezlerine ve başlangıç seviyesi girişimcilere verdiği destekleri anlatarak, şöyle devam etti:

“103 yıllık bilgi birikimi, 21 yıllık patent şampiyonluğu ve 76 yıllık yerel pazar deneyimini de arkamıza alarak Türkiye'deki şirketlere yenilikçiliği benimsemeleri ve küreselleşmeleri için destek oluyoruz. İnovasyon IBM’in DNA’sında var ve inovasyonun girişimciler için bir farklılaşma aracı olduğuna inanıyoruz. Toplulukların ve ekonominin gelişimini sağlayan asıl unsurun girişimci ruh olduğunu düşünüyoruz. Ve IBM, Küresel Girişimci Programı gibi pek çok girişim ile pazara bir sonraki büyük fikri getiren girişimcilere kapılar açıp kaynaklar sağlıyor. 2000 yılından bu yana, IBM yeşil enerji, sağlık, ve taşımacılık alanlarında dünya çapında 1,500’den fazla start-up şirketin büyümelerine hız kazandırmalarına yardımcı oldu.

IBM’in tüm bu girişimlerin amacı start-up şirketlerini iş dünyasıyla buluşturmak ve Akıllı Dünya yaratabilmeye yardımcı olacak bir ortam yaratmaktır. Girişimci ruhuyla ön plana çıkan ülkemizdeki yeni nesil şirketlerle bu etkinlik ile bir araya gelmekten mutluluk duyduk.” dedi.

 

Yazdır

« Tüm Haberler