logo tobb logo tobbetu

Mısırlı Parlamenterler, TBMM Başkanı Çiçek ile Görüştü TEPAV'la yerelleşme konusunda çalışan Mısırlı parlamenterler, Çiçek'e yeni anayasa sürecinde Türkiye’nin deneyimlerinden yaralanmak istediklerini kaydetti.
Haber resmi
21/11/2012 - Okunma sayısı: 1566

 

ANKARA – TEPAV ile yerelleşme konusunda deneyim paylaşımını kapsayan bir dizi çalışma toplantısı yapmak üzere Ankara’da bulunan Mısırlı parlamenterler, 21 Kasım 2012 Çarşamba günü TBMM ve Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanı Cemil Çiçek ile biraraya geldi.

Çiçek, ülkedeki yönetim değişikliğinin ardından yeni anayasa yapım sürecinden geçmekte olan Mısır’da, Türkiye’deki Meclis İçişleri Komisyonu’na karşılık gelen İnsan Kaynakları Gelişimi ve Yerel Yönetimler Komitesi başkan ve üyelerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik heyeti Meclis'te kabul etti.

Çiçek, Yeni Yerel Yönetim Yasası’nı anlattı

Görüşmede TBMM Başkanı, heyete Meclis’te süren çalışmalar anayasa çalışmaları hakkında bilgi verirken, her iki ülkenin de yeni bir anayasaya duyduğu ihtiyacı vurguladı. Geçtiğimiz günlerde çıkarılan Yeni Yerel Yönetim Yasa’sına işaret eden Çiçek, yasanın belediyeleri güçlendirmek amacıyla yapıldığını söyledi ve gerek anayasa gerekse yerelleşme çalışmalarında Türkiye deneyiminin Mısır’a aktarılmasına destek vereceğini ekledi.

TEPAV’da çalışma toplantılarına devam eden heyet, yaklaşık 10 günlük bir program kapsamında Ankara ve İstanbul’da çeşitli kurumlardan yetkililerle görüşüyor.

Medyada

VATAN

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler