ProjelerAraştırmacılarTartışma Tebliğleri
Temel araştırmanın inovasyona dönüştürülme kapasitesi: İller arasındaki farklılıklar
Temel araştırmanın inovasyona dönüştürülme kapasitesi: İller arasındaki farklılıklar
Yayın Tarihi:27/03/2012

Değerlendirme Notu / Selin Arslanhan Memiş


"... Bilimsel çalışmalara ve Ar-Ge projelerine en fazla finansman desteği veren kurum olan TÜBİTAK’ın 2000-2010 döneminde desteklediği projelerin illere göre dağılımına bakıldığında yüzde 29 ile Ankara’nın ilk sırayı aldığı görülmektedir. Ankara’yı, yüzde 18 ile İstanbul, yüzde 10 ile İzmir izlemektedir.

Desteklenen projelerin dağılımına benzer şekilde 2010 yılı toplam bilimsel yayın sayısına en fazla katkı yapan il yüzde 29’luk bir pay ile Ankara’dır. Daha sonra yüzde 24 ile İstanbul ve yüzde 9 ile İzmir gelmektedir. Patent başvurularının illere dağılımı ise bilimsel yayın dağılımına göre oldukça farklıdır. 2010 yılında en fazla patent başvurusu yapılan il, yüzde 42 pay ile İstanbul’dur. Bilimsel yayın sayısı en yüksek il olan Ankara’nın ise patent başvurusundaki payı yüzde 10’dur. Bunları yüzde 8 ile Manisa izlemektedir. En fazla TÜBİTAK proje desteği alan Ankara’da akademik çalışmaların ürüne dönüşme ve ticarileştirilme yolunda değerlendirilmesinin yetersizliği dikkat çekici düzeydedir..."

Paylaş:
tepav

TEPAV web sitesinde yer alan yazılar ve görüşler tamamen yazarlarına aittir. TEPAV'ın resmi görüşü değildir.

© TEPAV, aksi belirtilmedikçe her hakkı saklıdır.

Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Yerleşkesi 2. Kısım 06560 Söğütözü-Ankara

Telefon: +90 312 292 5500

Fax: +90 312 292 5555

tepav@tepav.org.tr / tepav.org.tr

TEPAV veriye dayalı analiz yaparak politika tasarım sürecine katkı sağlayan, akademik etik ve kaliteden ödün vermeyen, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir araştırma kuruluşudur.