logo tobb logo tobbetu

ABD İle Yeni Başlangıç İçin Ortaklar Zirvesi Yapıldı ABD'nin yürüttüğü Yeni Başlangıç İçin Ortaklar Girişimi kapsamında Washington'da düzenlenen iki günlük zirvede, TEPAV Direktörü Güven Sak da Türkiye ekonomisine ilişkin bir sunum yaptı.
Haber resmi
01/06/2011 - Okunma sayısı: 1676

WASHINGTON - ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeline Albright tarafından başlatılan ve Türkiye'deki çalışmalarına TOBB'un önderlik ettiği "Yeni Başlangıç İçin Ortaklar Girişimi (Partners For a New Beginning - PNB)" kapsamında 31 Mayıs - 1 Haziran 2011 tarihleri arasında Washington'da bir zirve düzenlendi.

ABD'nin Müslüman toplumlarla ilişkilerini güçlendirme amacıyla başlattığı girişim çerçevesinde düzenlenen zirve kapsamında düzenlenen panelde, Türkiye'nin yanı sıra Pakistan, Filistin, Endonezya ve Fas temsilciler biraraya geldi.  Burada konuşan TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, söz konusu girişimin yerel örgütlenmeleri arasındaki bağlantıların önemine dikkat çekerken, "Tecrübelerimizden öğreneceğimiz çok şey var" dedi. Güven Sak, bölgede model ülke tartışmalarına ilişkin olarak Türkiye'nin modelden çok bir ilham kaynağı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda girişimcilik konusunda bir sunum yapan TEPAV Danışmanı Ussal Şahbaz da girişimcilerin desteklenmesinde ve bir "girişimcilik ekosistemi" oluşturulmasında girişim sermayesinin tetikleyici rolü üzerinde durdu. Şahbaz, "Girişim sermayesinin geliştiği her coğrafyada kamunun katalizör rolünü görüyoruz. Ortadoğu'da da girişim sermayesini geliştirirken bu rolü gözardı edemeyiz" diye konuştu.

PNB, ABD ile girişime taraf ülkeler arasında iktisadi fırsatlar, bilim-teknoloji, eğitim gibi alanlarda ortaklıkların güçlendirilmesini amaçlıyor. TOBB da PNB-Türkiye platformu olarak bu konuda çeşitli projeler gerçekleştiriyor.

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler