logo tobb logo tobbetu

TEPAV'dan Prof. Dr. Merih Celasun'a Saygı Günü... TEPAV'ın ekonomi bilimine önemli katkılarda bulunan Prof. Dr. Merih Celasun'u anmak amacıyla geleneksel hale getireceği "Merih Celasun'a Saygı Günü"nün ilkinde, Harvard Üniversitesi'nden Prof. Dani Rodrik "Yapısal Dönüşüm ve İktisadi Kalkınma" başlıklı bir sunum yapacak.
Haber resmi
14/12/2010 - Okunma sayısı: 3870

ANKARA - Çalışmalarını Türkiye ekonomisinin sorunlarının tespiti ile bu çerçevede kısa ve uzun dönemli politikalar üretilmesi üzerinde yoğunlaştıran TEPAV, ekonomi politikasında bilimsel düşünceyi temel alarak yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin yaşadığı yapısal problemlere çok önemli çözümler getiren Prof. Dr. Merih Celasun için anma günü düzenleyecek. Her yıl "Merih Celasun'a Saygı Günü" adı altında gerçekleştirilecek etkinliklerin ilkinde Harvard Üniversitesi'nden Prof. Dani Rodrik "Yapısal Dönüşüm ve İktisadi Kalkınma" başlıklı bir sunum yapacak.

TEPAV'da 22 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilecek "Merih Celasun'a Saygı Günü" etkinliklerine her yıl dünyanın önde gelen akademisyenleri konuk olacak ve "Merih Celasun'u Anma Dersi" verecek. Türkiye ekonomisinin önemli bir sorunun ele alınacağı anma dersinin ilk konuğu, Harvard Üniversitesi'nden Prof. Dani Rodrik olacak. Rodrik'in etkinlikte yapacağı sunum "Yapısal Dönüşüm ve İktisadi Kalkınma" başlığını taşıyor. Anma dersinin ardından ise "Merih Celasun'u Anma Konuşmaları" yapılacak. Etkinlik kapsamında ayrıca, Türkiye ekonomisi üzerine yapılacak akademik çalışmaların desteklenmesi ve geniş kitlelere duyurulması amaçlanıyor. TEPAV, bu doğrultuda 2011 yılından itibaren her yıl önceden duyurulacak bir konu çerçevesinde akademik çalışmalara "Merih  Celasun Ödülü" verme kararı aldı.

Merih Celasun kimdir?

Prof. Dr. Merih Celasun (1936-2004), Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) başladığı, ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi'nde devam ettiği parlak kariyeri boyunca ekonomi politikasında bilimsel düşünceyi temel alarak yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin yaşadığı yapısal problemlere çok önemli çözümler getirdi. Bilgi birikimi, donanımı ve iktisadi problemlere yaklaşımıyla uluslararası akademi camiasında da ün kazanmış olan Celasun, özellikle Türkiye ekonomisi konusunda bilgi sahibi olmak isteyen çevrelerin ilk başvurduğu isimlerden biri oldu.

 

"Merih Celasun'a Saygı Günü" hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler