logo tobb logo tobbetu

Doğru planlamayla Düzce’nin ahşap sektöründe rekabet gücü arttırılabilir “Tasarımdan Ticarete Ahşap Zirvesi”ne katılan TEPAV Sürdürülebilirlik Çalışmaları Programı Program Direktörü Sibel Güven, Düzce’nin sahip olduğu yüksek potansiyelin ahşap ve mobilya sektöründe kullanılabileceğine dikkat çekerek “Doğru planlamayla Düzce’nin bu sektördeki rekabet gücü arttırılabilir” dedi.
Haber resmi
15/03/2023 - Okunma sayısı: 1761

 

 

TEPAV Sürdürülebilirlik Çalışmaları Programı Program Direktörü Sibel Güven, Düzce Belediyesi tarafından Ekonomi Gazetesi işbirliği ile düzenlenen “Tasarımdan Ticarete Ahşap Zirvesi”ne katılarak “Ahşap sektörünün bugünü, yarını ve Düzce” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

13-14 Mart tarihlerinde Düzce’de Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 4 oturumdan oluşan zirve, Düzce Belediye Başkanı ve Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün açılış konuşmasıyla başladı. Düzce tarımında verimliliğin artırılması ve sanayide yüksek katmadeğerli ürün üretimine geçilmesi gerektiğini vurgulayan Özlü, Düzce’nin TEM ve E5 gibi karayollarının üzerinde olduğunu hatırlatarak şehrin ticari potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Özlü, Düzce’nin yüksek üretim potansiyelini kullanarak orman ürünleri, ahşap ve mobilya imalatında ihtisaslaşması gerektiğini de söyledi.

Özlü’nün ardından söz alan Düzce Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karslıoğlu ise tarımın tüm Türkiye’de desteklenmesi gerektiğini belirterek Düzce’de ahşap sektörünün yanı sıra tarım ve turizmin de öne çıktığını ifade etti.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’in konuşmalarının ardından Düzce’nin orman ürünleri, ahşap ve mobilyacılık gibi sektörlerde avantajlı olduğu alanlar ve bu avantajların nasıl fırsata çevirilebileceği tartışıldı. Zirvede, bunun yanı sıra mobilya tasarımının geçmişten günümüze değişimi ve ahşap mobilya imalatındaki önemi de ele alınarak çevre dostu üretimin önümüzdeki dönemde sektör için kritik bir rol oynayacağına  vurgu yapıldı.

Düzce, ahşap ve mobilya sektörü için yüksek potansiyele sahip

Zirveye “Ahşap sektörünün bugünü, yarını ve Düzce” konulu sunumuyla katılan TEPAV Sürdürülebilirlik Çalışmaları Programı Program Direktörü Sibel Güven, Düzce’nin sahip olduğu yüksek potansiyelin ahşap ve mobilya sektöründe kullanılabileceğine dikkat çekti. Güven, Düzce’deki ahşap mobilya sektörünün özellikle İnegöl’deki ahşap mobilya sektörüyle benzerlik gösterdiğinin altını çizerek “Doğru planlamayla Düzce’nin rekabet gücü arttırılabilir” dedi. Tasarımın ve markalaşmanın üretilen katma değeri,  ihracat yapan firma sayısını ve ihracat gelirlerini artıracağını kaydeden Güven, sunumunun sonunda Kahramanmaraş Depremi sonrasında Düzce’deki üreticilerin bölge için neler yapabileceği konusunda fikirlerini paylaştı.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler