Lizbon Stratejisi'nin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Kurumlararası İşbirliği ve Eğitim Projesi, Eğiticilerin Eğitimi ve Enerji-Çevre, Eğitim-İstihdam ve KOBİ-İnovasyon konularındaki seminerlerin ardından dördüncü bölge semineri bugün Gaziantep'te gerçekleştirilecek.
|
|
Program çerçevesinde "Avrupa Birliği Lizbon Stratejisi Politika Alanlarının Değerlendirilmesi", "Türkiye'nin Lizbon Gündemi" konuları ele alınırken, KOBİ'lerin rekabet gücünün artırılması için Lizbon ajandası çerçevesinde neler yapılabilir? Kentin insan kaynağı potansiyelini geliştirmek için örgün ve mesleki eğitim alanında ne tür adımlar atılabilir? Üniversitenin ekonomik gelişime nasıl bir katkısı olabilir? Gaziantep'te geleneksel sektörler dışında gelişme ve rekabet gücü potansiyeli olan sektörler neler olabilir? Bu sektörlerin gelişimi için çeşitli paydaşlar ne tür katkılarda bulunabilir? Kentin çevre sorunları ve çözüm önerileri nelerdir? Göçten kaynaklanan istihdam sorunları ve kadın istihdamının önündeki engeller nelerdir? Bunlar için ne tür çözümler geliştirilebilir? konuları ele alınacak.
Toplantıda Dr. Charles Dannreuther (EPIC) tarafından Avrupa Birliği Lizbon Stratejisi Alanlarının Değerlendirilmesi yapılacak. Türkiye'nin Lizbon Gündemi'ne ilişkin sunum, TEPAV|MOD Direktörü, Doç. Dr. Sibel Güven tarafından gerçekleştirildikten sonra Lizbon Gündemine ve Bölgeye ilişkin konular; İbrahim Çalı, (Proje Eğitmeni), Sermet Çapan, (Dış İlişkiler Uzmanı), İSKUR AB Koordinasyon Biriminden Ahmet Çalgan, (Proje Eğitmeni), Lerzan Kayıhan Ünal, (Proje Eğitmeni, Rekabet Kurumu Uzmanı) tarafından bir panelde ele alınacak.
İngiltere Büyükelçiliği Proje Bölümü, European Policy Information Centre (EPIC, UK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliği ile "Lizbon Stratejisi'nin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Kurumlararası İşbirliği ve Eğitim Projesi" 2007 yılında başlatılmıştı. Proje İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Global Fırsatlar Fonu (GOF) Avrupa'yı Birleştirme Programı tarafından finanse ediliyor.