TEPAV web sitesinde yer alan yazılar ve görüşler tamamen yazarlarına aittir. TEPAV'ın resmi görüşü değildir.
© TEPAV, aksi belirtilmedikçe her hakkı saklıdır.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Yerleşkesi 2. Kısım 06560 Söğütözü-Ankara
Telefon: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV veriye dayalı analiz yaparak politika tasarım sürecine katkı sağlayan, akademik etik ve kaliteden ödün vermeyen, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir araştırma kuruluşudur.
Direktörlüğünü Prof. Dr. Fatih Özatay’ın yaptığı TEPAV Finans Enstitüsü’nün "Ekonomide Durum" Raporu 2 ayda bir yayınlanacak.
ANKARA - TEPAV Finans Enstitüsü, “Ekonomide Durum” başlıklı bir rapor yayınlamaya başlıyor. Finans Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Fatih Özatay’ın gözetiminde 2 ayda bir yayınlanacak raporda mevcut durumun yanı sıra ekonomideki olası gelişmelere ilişkin senaryolara da yer verilecek.
Önümüzdeki günlerde yayınlanacak “Ekonomide Durum”un ilk sayısında “Yılın İlk Çeyreğinde Belirgin Yavaşlama”, “Yavaşlama İkinci Çeyrekte de Sürdü mü?”, “Enflasyon”, “Nedenler”, “Olası Gelişmeler” ana başlıklarına yer verildi.
“Ekonomideki gelişmeler her zamankinden önemli hale geldi”
TEPAV Finans Enstitüsü Direktörü Fatih Özatay, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:
“‘Ekonomide Durum’ raporlarında Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumu tartışacak ve ileriye yönelik çıkarsamalar yapacağız. Bunları birbirleriden kopuk bir biçimde değil, bir hikaye etrafında yorumlayacağız.
Ekonominin içinde bulunduğu durumu yorumlayan çeşitli raporlar var. Neden yeni bir ‘ekonomide durum’ yayını daha? Üç temel neden var: Birincisi, dünya ekonomisi son yıllarda daha önce eşine rastlanılmamış bir dönemden geçiyor. Çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Küresel ekonomiyle önemli ölçüde eklemlenmiş ülkemiz de yoğun biçimde bu gelişmelerden etkileniyor. 2010’un başlarından bu yana Avrupa’da yaşananlar ekonomide belirsizlikleri had safhaya çıkardı. ‘Arap Baharı’ olarak adlandırılan süreç ve son zamanlarda Suriye’de yaşananlar da bu belirsizliklere azımsanmayacak düzeyde katkıda bulunuyorlar. Açık ki böylesine belirsiz bir ortamda Türkiye ekonomisindeki mevcut gelişmeleri dikkatle değerlendirmek ve olası gelişmeleri tartışmaya açmak, her zamankinden daha önemli bir hale geldi. Bu rapor dizisinin ilk amacı bu işlevi yerine getirirken mevcut değerlendirmelerin ve tartışmaların da böylelikle daha sağlam bir zeminde yapılmasına katkıda bulunmak.
İkincisi, bir düşünce kuruluşunun kendi penceresinden baktığında gördüklerini özgürce yorumladığı bir raporun, kamuoyu açısından son derece yararlı olacağını düşünüyoruz.
Üçüncü olarak ise, özgür yorumların aynı zamanda doyurucu ve ikna edici olmaları gerekiyor. Hem TEPAV’ın uzman kadrolarının hem de TEPAV ile çalışan çok sayıda yetişmiş uzmanın bilgi birikimlerinin ve deneyimlerinin bu koşulları layıkıyla sağlayacağına güveniyoruz.”
20/11/2024
20/11/2024
19/11/2024
19/11/2024
19/11/2024