TEPAV web sitesinde yer alan yazılar ve görüşler tamamen yazarlarına aittir. TEPAV'ın resmi görüşü değildir.
© TEPAV, aksi belirtilmedikçe her hakkı saklıdır.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Yerleşkesi 2. Kısım 06560 Söğütözü-Ankara
Telefon: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV veriye dayalı analiz yaparak politika tasarım sürecine katkı sağlayan, akademik etik ve kaliteden ödün vermeyen, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir araştırma kuruluşudur.
Nilgün Arısan Eralp ve Prof. Senem Aydın Düzgit ile Medyascope söyleşisi
Işın Eliçin moderatörlüğünde, Vakfımız AB Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan Eralp ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Senem Aydın Düzgit’in katılımıyla AB’nin ve başta Almanya ve Fransa olmak üzere üye ülkelerin, “Doğu Akdeniz Krizi”ne verdikleri tepkiler Medyascope’da düzenlenen programda değerlendirildi. Almanya ve Fransa arasında anlaşmalı bir iyi polis/kötü polis rol paylaşımı olmadığı, ülkelerin Doğu Akdeniz krizine farklı yaklaşımlarının arkasında ayrışan çıkarlar ve AB’nin dış politikası konusundaki farklı düşünceler olduğu ifade edildi.
Programa katılan iki katılımcı da, AB’nin Eylül ayı sonundaki liderler zirvesinde Türkiye’ye yönelik çok sert bir yaptırım kararı alınmasını beklemediklerini belirttiler. Nilgün Arısan Eralp, uluslararası hukuka göre ne Yunanistan’ın ne de Türkiye’nin tamamen haklı olduğunu, bu konuda arabuluculuk yapılmasının faydalı olacağını ancak AB’nin arabulucu olabilmesi için taraflardan birini kayıtsız şartsız desteklemek yerine, yapıcı bir yaklaşım takınması gerekliliğini vurguladı. Böyle bir yaklaşımın AB’nin uluslararası platformda amaçladığı gibi önemli bir aktör olabilmesi için de önemli olduğunu belirten Arısan Eralp, AB’nin ilk adım olarak Ocak 2020’de kurulan Doğu Akdeniz Enerji Forumu’na Türkiye’nin de katılabilmesi için girişimlerde bulunmasının faydalı olacağını ifade etti.
Bu söyleşi 1 Eylül 2020 tarihinde Medyascope’da yayınlanmıştır. Söyleşinin tamamına erişmek için tıklayınız.
06/01/2025
02/01/2025
31/12/2024
30/12/2024
30/12/2024