logo tobb logo tobbetu

Avrupa Birliği İçin Sophie'nin Seçimi: Reel Politika mı, Değerler mi? İnşallah İkisi de... Politika Notu / Nilgün Arısan Eralp  
Haber resmi
22/10/2015 - Okunma sayısı: 1298

 

"Bu çalışma ne 1 Kasım sonrasına ertelenen 2015 İlerleme Raporu’nun bir değerlendirmesi, ne de bir süre önce onuncu yılını dolduran katılım müzakerelerine genel bir bakış niteliğindedir.  Her ne kadar taraflar dönüşü olmayan bir kopuştan kaçınsa da, katılım müzakereleri neredeyse başladığı andan itibaren bir duraklama sürecine girmiştir. Bunda da önce bazı Avrupalıların Türkiye’yi kimlik temelinde dışlaması, ardından Türkiye’nin liman ve havalimanlarını Kıbrıs’a kapatması ve son olarak da ülkede artan otoriterlik ve hukukun üstünlüğü ilkesinin giderek buharlaşması etken olmuştur.

AB’nin, yakın tarihinin en kaotik dönemlerinden birinden geçmekte olan Türkiye’nin gerçek gündeminde yer almadığı bilinen bir gerçektir. Türkiye yükselen otoriterlik eğilimi nedeniyle eleştirilir ve ekonomisi giderek yavaşlarken,  10 Ekim 2015’te yaşanan tarihinin en büyük terör eylemiyle zirveye çıkan devasa bir siyasi gerilim yaşamaktadır. Bütün bunların yanı sıra ülke,   bu hayli istikrarsız ve tehlikeli koşullarda, 7 Haziran’da yapılan ve bir bakıma sonuçsuz kalan genel seçimlerin üzerinden henüz altı ay geçmeden, çok gergin bir ortamda yeniden seçime gitmektedir.."

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler