logo tobb logo tobbetu

TEPAV/Sak: "Yerel Gündemler Oluşturma Zamanı" Prof. Dr. Sak, herşeyi Ankara'dan bekleme sürecinin bittiğini belirterek, yerel önceliklere dayalı bir rekabet gücü politikası çerçevesi oluşturulması gereğine dikkat çekti.
26/02/2008 - Okunma sayısı: 1714 TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak her şeyi Ankara'dan bekleme sürecinin bittiğini belirterek, "Yerel gündemler oluşturma zamanı. Çalışmaların yerel ölçekte tasarlanıp gündeme getirilmesinde fayda var" dedi.

İş Bankası tarafından düzenlenen "İş'le Buluşmalar" toplantısının ikincisi "Rekabetin Yarattığı Fırsatlar" başlığıyla Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlendi.
TEPAV Direktörü Sak toplantıda "Dönüşüm Sürecinin yönetimi ve yerel rekabet gücü gündemi" konulu bir sunum yaptı. Türkiye'nin hızla dönüştüğüne ve bu süreci yönetmek gerektiğine dikkat çeken Sak, "Önce ne istediğimize karar vermeliyiz. Problemi çözmek mi istiyoruz, ötelemek mi istiyoruz yoksa acıyı hafifletmek mi istiyoruz?" dedi.

Prof. Dr. Sak, Ankara'nın meseleleri önceliklendirmesi ve tüm idareler arası çok boyutlu koordinasyon problemini çözmesi gerektiğini kaydederek şöyle konuştu:
"Ancak her şeyi Ankara'dan bekleme süreci bitti. Yerel gündemler oluşturma zamanı. Yerel girişimlerin yerel ekonomiye katkıda bulunmanın mekanizmalarını kurmaları gerekiyor. Yerel önceliklerin oluşturduğu rekabet gücü gündemi belirlenmeli. Yerel önceliklere dayalı bir rekabet gücü politikası çerçevesi oluşturulmalı."

TEPAV Direktörü Sak sunumunda ayrıca Kahramanmaraş'ın sorunlarına da değindi.

Etiketler: Yerelleşme, Rekabet,

Yazdır

« Tüm Haberler