logo tobb logo tobbetu

Türkiye, Bölge Ülkelerin Kamu Personeli Eğitim Merkezi Oluyor TEPAV ve Uluslararası Para Fonu Enstitüsü (IMF Institute) tarafından  "Finansal Programlama ve Politika Kursu" sertifika töreni gerçekleştirildi.
29/02/2008 - Okunma sayısı: 1786 ANKARA- Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile Uluslararası Para Fonu Enstitüsü (IMF Institute) tarafından gerçekleştirilen ''Finansal Programlama ve Politika Kursu''nu tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

TEPAV'da 18-29 Şubat tarihleri arasında düzenlenen kursa, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan ve Filistin'den kamu görevlileri ile TOBB ETÜ tarafından yürütülmekte olan "Maliye Politikaları Analiz ve Değerlendirme Modellerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında eğitim görmekte olan Türk kamu personeli katıldı. Kursa Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) katkı sağladı.

TEPAV'da gerçekleştirilen törende konuşan TEPAV Ekonomi Politikaları Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Fatih Özatay, düzenlenen bu tür kursların yararlarına değindi. Özatay, böylesi kısa süreli kurslarda çok farklı ülkelerden ve kurumlardan kişilerle bir araya gelme imkanı yakalandığını söyledi. TEPAV olarak ileride de böylesi kurslar düzenlemeyi planladıklarına işaret eden Özatay, özellikle çevre ülkeler için TEPAV'ı bu tür kurslar konusunda bir merkez haline getirmeyi düşündüklerini bildirdi. Özatay, kursun düzenlenmesine destek veren Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve TOBB-ETÜ'ye teşekkür etti.

IMF Institute Heyeti Başkanı Dr. Nademul Haque'de konuşmasında IMF'nin böylesi bir organizasyona katkı sağlamasından dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından 34 kursiyere sertifikaları verildi.

Yazdır

« Tüm Haberler