logo tobb logo tobbetu

Türkiye'de İhmal Edilen Kırsal Yoksulluk - Endonezya’dan Ne Öğrenmeliyiz? Değerlendrime Notu / Efşan Nas Özen & Damla Özdemir
Haber resmi
06/10/2012 - Okunma sayısı: 3193

"Geçtiğimiz yüzyılda ekonomistler tarafından yoksulluğa karşı sunulmuş en yaygın çözümlerden biri olmasına karşın ekonomik büyüme, yoksullukla mücadelede tek başına yetersiz kalmaktadır. 2002’den bu yana yılda ortalama yüzde 5,4 büyümüş olan Türkiye’de de yoksulluk önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Mevcut son verilere göre 2009 yılında 12,8 milyon yoksulun bulunduğu Türkiye’de kentsel yoksulluktaki düşüşe karşın kırsal yoksulluğun giderek arttığı görülüyor.

1990’lı yıllardan bu yana kırsal yoksulluğun ciddi bir sorun teşkil ettiği bir diğer ülke ise Endonezya’dır. Ancak Endonezya, 1998’den beri uyguladığı sosyal yardım politikaları sonucunda kırsal yoksulluğu önemli ölçüde azaltmayı başarmıştır. Kırsal kesimin ihtiyaçlarına yönelik tasarlanmış sosyal yardım politikalarının zayıf olduğu ülkemizde politika üreticiler için Endonezya’nın kırsal yoksullukla mücadelesinden çıkarılacak önemli dersler vardır..."

Yazdır

« Tüm Haberler