logo tobb logo tobbetu

En Hızlı 25 Türk Şirketi Aranıyor TEPAV, TOBB'un öncülüğünde ve AllWorld Network işbirliğiyle en hızlı büyüyen 25 şirketin dünyaya tanıtılacağı "Türkiye 25 Projesi"ni hayata geçiriyor.
Haber resmi
20/04/2011 - Okunma sayısı: 2911

İSTANBUL - TEPAV, Türkiye'nin en dinamik şirketlerinin peşine düşüyor. "Türkiye 25" isimli projeyle, en hızlı büyüyen Türk şirketleri tespit edilerek, bu şirketlerin başarılarının ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurulması sağlanacak. TEPAV, projeyi TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun önderliğinde ve ABD'li AllWorld Network işbirliğinde yürütecek. Projenin tanıtımı ise 26 Nisan 2011 Salı günü İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Kurucuları arasında Harvard Üniversitesi'nin ünlü İş İdaresi Profesörü Michael Porter'ın da bulunduğu AllWorld Network ile çalışılacak projede Suudi Arabistan, Güney Afrika, Lübnan, BAE, Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerin ardından bu kez Türkiye'nin büyüyen şirketlerine dünya çapında dikkat çekmek amaçlanıyor.

Şirketler görünür olacak, fırsatlar artacak

2007 yılında Boston'da kurulmuş olan AllWorld Network, gelişmekte olan ülkelerdeki en hızlı büyüyen şirketleri içeren listeler açıklayarak, başarılı şirketlerin küresel arenadaki görünürlüğünü arttırmayı amaçlıyor. Listeye girmeye hak kazanan şirketler, kendileri gibi hızlı büyüme potansiyeline sahip başka ülkelerde kurulu olan şirketlerle ortak bir iletişim ağının parçası haline geliyor. Söz konusu şirketlerin görünürlüğü artarken müşteri portföyleri, tedarikçi ilişkileri ve finansmana erişim fırsatları da genişliyor. Bunlara ek olarak, başarılı şirketler Harvard Üniversitesi'ndeki AllWorld Liderlik Eğitim Programı'na da katılma hakkı elde ediyor.

AllWorld Network'ün son olarak Arap ülkelerinde oluşturulan en hızlı büyüyen şirket listelerinin biraraya getirildiği Arabia 500 Projesi'nin öncülüğünü Ürdün Kraliçesi Rania yapmıştı. Türkiye 25 Projesi'nin öncülüğünü ise TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu üstlendi.

Türkiye 25 Projesi, 26 Nisan 2011 Salı günü İstanbul Four Seasons Otel'de yapılacak basın toplantıyla başlatılacak. Toplantıda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TEPAV Direktörü Güven Sak, AllWorld Network'un kurucusu Anne Habiby ve Türkiye 25 Koordinatörü Ozan Acar birer konuşma yapacak.

Projeye başvurmak isteyen şirketlerin ise şu kriterleri karşılaması gerekiyor:

  • İstihdam: Başvuracak şirketlerin 2010 yılında en az 10 tam zamanlı istihdam sağlamaları gerekmektedir.
  • Ciro: 2008'de en az 100.000, 2010'da ise 500.000 ABD doları ciro düzeyine ulaşan şirketler yeminli mali müşavir tarafından onaylanmış finansal tablolarıyla birlikte Türkiye 25 listesinde yer almak üzere başvurabilirler.
  • Hukuki nitelik: Bağımsız, kar etmeyi amaçlayan, halka açık olmayan tüm özel sektör kuruluşlarının başvuruları kabul edilir.
  • Grup şirketleri: Holdingler kapsam dışındadır; ancak, bir holdinge bağlı olup bağımsız bir yönetim yapısına sahip şirketler başvurabilirler.
  • Kapsam dışındaki diğer şirketler: Kamu payının yüzde 50'dan fazla olduğu şirketler, franchise işletmeleri, oto galerileri, bankalar ve elektrik ve su gibi altyapı hizmet sağlayıcılarının başvuruları değerlendirmeye alınmaz.

Başvurular, projenin başlamasıyla Türkiye 25 web sayfası üzerinden ücretsiz yapılacak.

 

 

Medyada

RADIKAL

Yazdır

« Tüm Haberler