logo tobb logo tobbetu

TEPAV’dan ABD’li Gazetecilere Türkiye Tanıtımı Bir grup ABD'li gazeteci ve blog yazarı 17-24 Mart günleri arasında Türkiye'yi ziyaret etti.
23/03/2010 - Okunma sayısı: 1393 ANKARA- TEPAV bir grup ABD'li gazeteci ve blog yazarını 17-24 Mart günleri arasında Türkiye'de ağırlayarak, Türkiye'yi yakından tanımaları için bir program düzenledi.

Programa katılan, Başkanlığını eski Türkiye Büyükelçilerinden Morton Abromowitz yaptığı ABD'li gazeteciler delegasyonu şu isimlerden oluştu: Ulusal Güvenlik Ağı (National Security Network) Politika Analisti James Lamond, The New Republic Baş Editörü Michael Crowley, Armenian Reporter Editörü Emil Sanamyan, The Wall Street Journal eski Yayın Kurulu Üyesi ve Forbes.com yazarı Claudia Rosett, Foreign Policy Magazine Editör Yardımcısı David Kenner, The Centurry Foundation Uzman ve Program Sorumlusu Michael Wahid Hanna, Armenian Weekly Editörü Khatchig Mouradian ve New American Foundation Eski Kıdemli Araştırmacısı Michael Cohen.

Program çerçevesinde, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Selim Yenel, Amerika'nın Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey ile görüşüldü. Gazeteciler ayrıca, kendilerini kabul eden siyasi parti yöneticileri ve Ankara'daki farklı düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya geldi.

TEPAV, heyeti için 18 Mart 2010 tarihinde bir çalışma yemeği düzenledi. Yemekte TEPAV Direktörü Güven Sak ekonomi, Radikal Gazetesi Ankara temsilcisi Murat Yetkin ise iç politikaya ilişkin bilgi verdi. Aynı günün akşamı heyet, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun verdiği akşam yemeği davetine katıldı.

Programının son iki gününde İstanbul'da toplantılar düzenlendi. TÜSİAD üyeleri ile gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında ardından, Fener Rum-Ortodoks Partikhanesi Basın Sözcüsü Peder Dositheos ile görüşüldü. Daha sonra, DEİK'in düzenlediği toplantıda ise Türk işadamları ve akademisyenlerle bir araya gelindi. Yuvarlak masa toplantısının ardından, grup Türk-Amerikan İş Konseyi'nin düzenlediği akşam yemeği davetine katıldı. ABD'li gazeteciler bu yemekte, basın mensupları, iş adamları ve akademisyenlerle bir araya gelerek, Türkiye'deki yatırım ortamı, yabancı sermaye yatırımları, Türkiye'nin dışarıdan imajı ve son dönemdeki Türk-Amerikan ilişkileri gibi konuları tartıştılar.


[Link] http://www.armtown.com/news/en/htq/2010-05-24

[Link] http://www.foreignpolicy.com/articles/2010-04-01

[Link] http://www.armenianweekly.com/2010-03-30

[Link] http://www.armenianweekly.com/2010-03-25

[Link] http://www.forbes.com/2010-03-25

[Link] http://www.reporter.am/go/article/2010-03-24

[Link] http://www.armenianweekly.com/2010-03-20

[Link] http://www.armenianweekly.com/2010-03-19

[Link] http://blog.foreignpolicy.com/posts/2010-03-18

[Link] http://www.armenianweekly.com/2010-03-19

[Link] http://www.armenianweekly.com/2010-03-17

[Link] http://www.reporter.am/go/article/2010-03-17

[Link] http://www.reporter.am/go/article/2010-03-19

[Link] http://www.nationalinterest.org

[Link] http://www.todayszaman.com/tz-web/

[Link] http://www.todayszaman.com/tz-web/detaylar

[Link] http://www.todayszaman.com/tz-web/detaylar

 

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler