logo tobb logo tobbetu

TEPAV Roma’da düzenlenen Think7 Zirvesi’ne katıldı İtalya’nın başkenti Roma’da Uluslararası Siyasal Çalışmalar Enstitüsü (ISPI) ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IAI) ev sahipliğinde düzenlenen “G7 Ülkeleri ve Dünya: Köprülerin Yeniden İnşası” konulu T7 (Think7) zirvesinde, TEPAV G20 Çalışmaları Merkez Direktörü Sait Akman’ın Küresel Ekonominin Geleceği Görev Gücü eş başkanı olarak yer aldığı çalışmalar ve hazırlanan politika önerileri bildirgesi ele alındı.
Haber resmi
20/05/2024 - Okunma sayısı: 578

 

 

TEPAV, İtalya’nın başkenti Roma’da Uluslararası Siyasal Çalışmalar Enstitüsü (ISPI) ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IAI) ev sahipliğinde düzenlenen “G7 Ülkeleri ve Dünya: Köprülerin Yeniden İnşası” konulu T7 (Think7) zirvesine katıldı.

Jeopolitik gerilimler ve rekabet sonucu G7 ülkeleri ile özellikle Rusya ve Çin arasında artan gerilimler bağlamında iklim değişikliği, ticaret savaşları, teknoloji alanında gelişmeler ve kalkınmanın finansmanı konularının etkilerinin ele alındığı toplantıda T7 Sonuç Bildirgesi G7 ülke temsilcilerine sunulmak üzere İtalya Dış İşleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

G7 düzeninin düşünce kuruluşları ve akademi ayağını oluşturan Think7 Grubu, İtalya dönem başkanlığı sürecinde Barış, Güvenlik ve Küresel Yönetişim; Enerji, İklim ve Sürdürülebilir Kalkınma, Küresel Ekonominin Geleceği ve Daha İyi bir Gelecek için Bilim ve Dijitalleşme konulu dört ayrı Çalışma Grubu etrafında çözüm önerileri oluşturmak üzere çalışmalarını yaptı.

TEPAV G20 Çalışmaları Merkez Direktörü Sait Akman’ın Küresel Ekonominin Geleceği Görev Gücü eş başkanı olarak yer aldığı çalışmalar ve hazırlanan politika önerileri bildirgesi 13-14 Mayıs tarihlerinde Roma’da Luiss Üniversitesi’nde yapılan T7 Zirvesi toplantısında ele alındı.

“Türkiye G7 bağlamında stratejik önem taşıyor”

Zirve toplantısında “Ticaret Savaşları Önlenemez mi?” konulu panelde konuşan Akman, G7 ülkelerinin piyasa ekonomisi değerleri ve çok taraflılık ilkesi üzerinde hareket etmeyi dile getirmekle beraber sıklıkla kendi aralarında ve Çin karşısında bu değer ve ilkelerden sapmalar gösterdiklerini ve Çin’i kullanmakla itham ettikleri devlet yardımları gibi bazı uygulamalara başvurduklarını, çok taraflı ticaret sisteminin reformu konusunda da tam olarak bir anlaşma sağlayamadıklarını vurguladı. Ayrıca benzer düşüncede olan ülkeler kavramının tam olarak doldurulamadığını ifade ederken Türkiye’nin bu bağlamda G7 tarafından öneminin de üzerinde durulması gerektiğini belirtti.

T7 İtalya Zirvesi hakkında detaylı bilgi ve TEPAV G20 Çalışmaları Merkez Direktörü Sait Akman’ın konuşması için tıklayınız.

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler