TEPAV web sitesinde yer alan yazılar ve görüşler tamamen yazarlarına aittir. TEPAV'ın resmi görüşü değildir.
© TEPAV, aksi belirtilmedikçe her hakkı saklıdır.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Yerleşkesi 2. Kısım 06560 Söğütözü-Ankara
Telefon: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV veriye dayalı analiz yaparak politika tasarım sürecine katkı sağlayan, akademik etik ve kaliteden ödün vermeyen, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir araştırma kuruluşudur.
Hamzadere Kalkınma Gündemi Strateji ve Yol Haritası Raporu Açıklandı
ANKARA- TEPAV Hamzadere’nin kalkınması için 4 farklı alanda toplam 30 proje geliştirdi. Projelerin yer aldığı Hamzadere Kalkınma Gündemi Strateji ve Yol Haritası Raporu 3 Aralık 2015 tarihinde Keşan’da açıklandı.
TEPAV’ın Trakya Kalkınma Ajansı, Keşan Sanayi ve Ticaret Odası, Keşan Ticaret Borsası, İpsala Borsası ve Hamzadere Sulama Birliği katkılarıyla hazırladığı Raporun sunulduğu toplantıya bölgenin önde gelen paydaşları katılım gösterdi.
Toplantı, TEPAV Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü Direktörü Necdet Budak’ın açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından TEPAV İcra Direktör Yardımcısı Esen Çağlar’ın Hamzadere Kalkınma Gündemi Strateji ve Yol Haritası Raporu’nu sundu.
Toplantı, gerçekleştirilen sunumun ardından katılımcıların değerlendirmeleriyle sona erdi. Proje kapsamında ayrıntılı şekilde oluşturulan eylem planlarını koordine etmek amacıyla bölgede kurulması önerilen Hamzadere Kalkınma Platformu’nun sorumluluk alması konusunda görüş birliğine varıldı.
Dört kategoride 30 proje…
Hamzadere Kalkınma Gündemi Strateji ve Yol Haritası Raporu üç ciltten oluştu: “Rapor Özeti”, “Mevcut Durum ve Eğilimler” ve “Yol Haritası ve Eylem Önerileri”.
Yol Haritası kapsamında dört farklı kategoride 30 proje geliştirildi. Yönetişim kategorisinde, kamu-özel sektör-sivil toplum işbirliği arttıracak, koordinasyonu sağlayacak 3 proje, dönüşüm projeleri kategorisinde acil eylem planına girmesi gereken ve içinde farklı bileşenler barındıran 10 proje, sektör projeleri kategorisinde tarım, hizmetler ve ticaret, sanayi ve turizm sektörlerindeki ihtiyacı karşılayacak 8 proje, yatay eksenlere ilişkin projeler kategorisinde ise girişimcilik ve yenilikçilik, kentsel yaşam kalitesi ve sosyal bütünleşme konularına ilişkin 9 proje hazırlandı.
Türkiye’nin ilçe bazlı ilk kalkınma projesi…
Hamzadere Bölgesi’ni oluşturan Edirne’nin Keşan, İpsala ve Enez ilçeleri için gerçekleştirilen proje çerçevesinde Türkiye’de ilk defa ilçe bazında kalkınma gündemine ilişkin stratejiler kapsamlı biçimde ortaya kondu. İlçe bazında ilk defa farklı kesimlerden paydaşların ve yerel halkın katılımıyla geniş ölçekli bir katılımcı bir süreç yönetildi. Bölgedeki iş fırsatları sayısal veriler ve mülakatlarla analiz edildi.
Proje süresince odak grup toplantıları, firma ziyaretleri ile yaklaşık 450 kişinin katılım gösterdiği ve müzakereli katılım yönteminin kullanıldığı bir çalıştay gerçekleştirildi.
22/11/2024
20/11/2024
20/11/2024
19/11/2024
19/11/2024